Crème fraîche on kultuurbakteriga rikastatud piimhappelise käärimise teel saadud paks koor, mis maitseb nagu rõõsk koor enne pastöriseerimist. Rasvasisaldus reeglina ~28%. Enamasti võib retseptides vabalt asendada hapukoorega, ent pidage meeles, et hapukoor kipub kuumutamisel tükki minema. Võib asendada nt 1) Sega võrdne kogus kergelt vahustatud 48%list rõõska koort (double cream) naturaalse kreeka vm paksu jogurtiga. Ettevaatust kuumutamisel - seda segu ei tohi keema lasta! 2) Sega võrdses koguses hapukoort vahukoorega, lisa paar tilka sidrunimahla ja lase umbes 8 tundi toatemperatuuril seista. Hoia külmikus. 3) Vaata Nami-nami retseptikogus crème fraîche'i retsepti. Eesti keeles tõlgitud ka kui 'prantsuse koor', sest crème fraîche on pärit Prantsusmaalt. Korrektsem tõlge oleks aga ilmselt 'värske koor'.